הערכה: Arm מפתחת כרטיסי מסך למחשבים נייחים בישראל

אתר החדשות המקומי גלובס (Globes) חושף בידיעה בלעדית כי מרכז המחקר והפיתוח של Arm בישראל עובד על טכנולוגיות חדשות בתחום כרטיסי המסך.

ענקית השבבים הבריטית Arm נחשבת לכוכבת עולה בתחום השבבים. בניגוד לחברות אחרות בתעשייה, Arm לא מייצרת ומוכרת מעבדים משל עצמה. Arm מפתחת ארכיטקטורת של ליבות מעבדים ומוכרת אותן ללקוחותיה. כך, חברות צד שלישי יכולות לרכוש גישה לארכיטקטורה של Arm ולהשתמש בה לייצור מעבדים שתואמים לצרכים שלהן.

רכישת ה-IP של Arm חוסכת ללקוחותיה את התהליך הארוך והיקר של פיתוח ארכיטקטורה עצמאית. אם להקביל את זה לתחומים אחרים, Arm מספקת חלקי לגו והלקוחות שלה בונים מהחלקים האלה מגוון רחב של מבנים וצורות – השמים הם הגבול. לקוח אחד יכול לבנות מעבד בעל 4 ליבות מסוג א' ואילו לקוח אחר יבנה מעבד עם 8 ליבות מסוג א' ועוד 4 ליבות מסוג ב'. כל מעבד כזה עם תדרים שונים, צריכת חשמל שונה וכו'. יתר על כן, בעוד המעבדים של אינטל ו-AMD מתבססים על פקודות מסוג x86, מעבדים Arm מתבססים על סט פקודות ייעודי שקרוי על שם החברה – Arm.

נכון להיום, כלל המעבדים בסמארטפונים מבוססים על הטכנולוגיה של Arm ואפילו מעבדי ה-Apple Silicon ומעבדי Qualcomm למחשבי PC. באחרונה החלו לצוץ גם מעבדי Arm לשרתים ודאטה-סנטרים. למשל, מעבד ה-Grace של NVIDIA מבוסס על הארכיטקטורות של Arm.

אתר גלובס חושף כעת כי Arm מעמיקה את דריסת הרגל שלה בתחום כרטיסי המסך. עד היום, Arm פיתחה אך ורק כרטיסי מסך שהיו מובנים במעבדים שלה – כרטיסי מסך מסדרת Mali אשר מוטמעים בסמארטפונים. מקור אנונימי מוסר לגלובס כי במרכז המחקר והפיתוח של Arm עובדים כעת על כרטיס מסך ייעודי לגיימינג למחשבים נייחים.

זה לא סוד ש-Arm רוצה להתרחב גם לעולם המחשבים הנייחים. בתקופה האחרונה אנחנו רואים ניסיון של מספר חברות לשלב מעבדי Arm במחשבים ניידים ואפילו במספר מחשבים נייחים. אחד החסמים העיקריים של Arm כרגע הוא חוסר תאימות של כרטיסי המסך הנמצאים בשוק. כרטיסי המסך של NVIDIA, AMD ו-Intel לא מותאמים לעבוד בצורה חלקה עם מעבדי Arm ב-Windows.

במידה ותפתח כרטיסי מסך חזקים משלה, Arm תוכל לספק פתרון מקצה-לקצה ליצרניות מחשבים ולחברות חומרה. יחד עם זאת, ל-Arm מצפה תחרות קשה. NVIDIA שולטת בשוק כרטיסי המסך כבר שנים רבות. היחידה שהצליחה לספק תחרות אמיתית היא AMD בעוד שאינטל עדיין מדשדשת בתחום.

כמו כן, מדובר בתהליך ארוך ואיטי. Arm תצטרך לפתח דרייבים ולעבוד בצמוד עם תעשיית הגיימינג על מנת להבטיח שכמה שיותר משחקים ומנועי משחקים יתמכו בכרטיסי מסך אשר יתבססו על גבי הטכנולוגיה שלה. בתחום המובייל Arm עושה את זה בצורה מעולה אבל אף אחד לא מבטיח שהיא תצליח גם בעולמות המחשבים.

כשמדברים על כרטיסי מסך אי אפשר שלא לדבר גם על AI. בעוד שהחברה מייעדת את כרטיסי המסך שלה לגיימינג, לא מן הנמנע כי הם עשויים למצוא את עצמם גם במשימות AI. בשלב הזה Arm לא שוללת על השקת כרטיס מסך ייעודי המיועד ליישומי פיתוח AI. באותה הנשימה, כרטיסי מסך עתידיים של Arm עשויים להתגלות גם כטובים לכריית Bitcoin ודומיו.

בשלב זה Arm שומרת את הקלפים קרוב לחזה. סביר גם להניח כי היא לא תמכור כרטיסי מסך ישירות. במקום, Arm ככל הנראה תספק ללקוחותיה את הארכיטקטורה ומשם כל לקוחה שלה תבחר לבנות כרטיסי מסך בהתאם לצרכים שלה. במידה והמהלך הזה ייצא לפועל – הוא עשוי לשנות את שוק כרטיסי המסך בצורה שלא הכרנו קודם לכן.

מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

amd gpu radeon rdna3

חברת AMD מתכננת ארכיטקטורה אחידה לכרטיסי מסך לדאטה סנטר ולגיימינג

כרטיסי מסך פותחו במקור על מנת להריץ משחקים עם גרפיקה מתקדמת אך בשנים האחרונות הייעוד …

דילוג לתוכן