מעבדי ה-Ryzen של AMD מגיעים עם קונפיגורציית שבבים שונה. בעוד דגמי הדגל מגיעים עם שני שבבי CCD או יותר, דגמי ה-Ryzen 5 מגיעים, או לפחות אמורים להגיע עם שבב CCD בודד.
בפועל, AMD משתמשת בשיטת ייצור בה ניתן להמיר מעבדים שיוצרו עם שני CCD למעבד עם CCD בעלות נמוכה. בשימוש בשיטה זו, ברגע שמיוצר מעבד עם CCD אחד פגום ו-CCD אחד תקין, ניתן לבטל את הזה הפגום ברמת החומרה ולהתאים את השני למפרט של מעבד Ryzen 5.
למי שלא מכיר את הארכיטקטורה של AMD, כל מעבד שלה בנוי למעשה משני סוגי שבבים. הסוג הראשון הוא ה-CCD כאשר כל CCD מכיל עד שמונה ליבות (בדור הנוכחי). סוג השבב השני הקיים במעבד הוא שבב ה-I/O וזה כולל את כל בקרי ה-I/O שהמעבד צריך.
בימים הראשונים של Ryzen, חברת AMD הייתה מבטלת את ה-CCD שסווגו כפגומים ברמת התוכנה בלבד. כך, משתמשים רבים הצליחו לקבל ליבות נוספות ״בחינם״. עם השנים AMD עברה לשימוש בשיטה במסגרתה מבטלים באופן פיזי את ה-CCD הפגום.
הודות למספר דיווחים ברשת שהופצו דרך אתר החדשות הפופולרי Tom’s Hardware עולה כי AMD משתמשת בשיטה דומה גם בסדרת המעבדים החדשה הנקראת Ryzen 7000 ומבוססת על ארכיטקטורת Zen4.
עם השקת מעבדי Ryzen 7000 אנשים סברו כי אולי AMD הפסיקה להשתמש בשיטה זו. יחד עם זאת, על פי הדיווחים, ישנם משתמשים אשר רכשו מעבד מדגם Ryzen 5 7600X וקיבלו גרסה עם שני שבבי CCD – אחד פעיל ואחד מבוטל.
לצערם של המשתמשים, הם לא יוכלו לנסות ולהפעיל את הליבות הפגומות כפי שניתן היה לעשות בעבר. בעוד שמספר משתמשים סברו כי השימוש בשיטה זו עלול להגדיל את ה-Latency וכתוצאה מכך להפחית את הביצועים, ב-AMD מבטיחים כי אין פגיעה בביצועים במעבדים המגיעים עם CCD מבוטל.
לרכישת מעבדי Zen4 לחצו כאן
מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן