ארכיטקטורת Zen4 היא ארכיטקטורת המעבדים של AMD אשר תחליף את Zen3 מאוחר יותר השנה (2022). ישנה ציפייה רבה מ-Zen4 וצרכנים רבים ברחבי העולם מקווים לראות שיפור בין דורי הזהה לזה שהוצג בין הדורות הקודמים של AMD מהשנים האחרונות.
מעבדים למחשבים נייחים המבוססים על ארכיטקטורת Zen4 צפויים להגיע לשוק בסביבות ספטמבר השנה, כאשר מעבדי שרתים ומעבדים למחשבים ניידים יגיעו רק כמה חודשים לאחר מכן ואולי אפילו רק בתחילת 2023. חברת AMD אף שיחררה כבר טיזר על מעבדי Zen4 במהלך כנס CES 2022 והיא צפויה לשתף פרטים נוספים בכנס Computex 2022 שיערך מאוחר יותר החודש (מאי).
בינתיים, עלה לרשת מבחן ביצועים ראשון של מעבד Zen4 דרך מאגר המידע הענק OpenBenchmarking. מדובר במאגר נתונים המסוגל לשמור מבחני ביצועים רבים. אתר VideoCardz מסביר כי חלק רב מהנתונים במאגר מגיע ממבחני ביצועים ומבחני יציבות שחברות מריצות על השבבים שלהן בשלבי הפיתוח.
במקרה של מעבד ה-Zen4, מבחני הביצועים שתועדו הם של כרטיס המסך המובנה במעבד. בעוד שלא מדובר בביצועים הסופיים שכן AMD עדיין עובדת על הדרייברים וה-BIOS, מבחן הביצועים כן מאשר כי כרטיס המסך אשר מובנה במעבדי Zen4 מבוסס על ארכיטקטורת RDNA2.
המעבד אשר עלה למאגר הנתונים כולל 8 ליבות ו-16 תהליכונים (Threads). כמו כן, במאגר המידע תועד כי תדר העבודה המירבי של המעבד המדובר עומד על לא פחות מ-5.2Ghz וזה הישג מרשים עבור AMD. באשר לביצועים של המעבד עצמו, מספר מדליפים ברשת מדברים על שיפור של כ-20% ב-IPC בהשוואה ל-Zen3 וכן גם שיפור של כ-30% בביצועי ריבוי הליבות ובביצועי הליבה הבודדת.
לבסוף, ההדלפה מאשרת כי מעבדי Zen4 נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים. סביר להניח כי הייצור ההמוני של Zen4 יתחיל ממש בשבועות הקרובים אם הוא לא התחיל כבר.
חידוש מהותי נוסף שארכיטקטורת Zen4 תביא הוא תמיכה בתקני קישוריות חדשים. מעבדי Zen4 יתמכו באופן רשמי בתקן DDR5 ובתקן PCIe 5.0. המדליף Moores Law is Dead אף טוען כי ייתכן ונראה הגדלה בכמות ה-PCIe Lanes בהשוואה לדורות הקודמים.
לרכישת מעבדי AMD לחצו כאן
מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן