amd rx 6500xt review main

הפתרון לגיימינג קל? סיקור ל-RX 6500XT PULSE

ה-RX 6500XT של AMD הושק בתחילת ינואר השנה (2022) כאשר הוא אמור להוות דגם זול למחשבי גיימינג בסיסיים ותקציביים. בדומה לדגמים אחרים מן הסדרה, גם ה-RX 6500XT מבוסס על RDNA2 כאשר הוא כולל גם 1,024 Stream Processors, זיכרון בנפח 4GB מסוג GDDR6 ו-TBP של 107W בלבד.

סגמנט כרטיסי המסך המוזלים הוזנח מאוד בשנתיים האחרונות, בעיקר לאור המחסור בשבבים שדחק את מחירי כרטיסי המסך כלפי מעלה והוביל לזמינות מלאי מצומצמת במיוחד בכל העולם. מעבר למחסור בשבבים, גם NVIDIA ו-AMD לא השיקו תקופה ארוכה כרטיסי מסך בסיסיים שכן הן העדיפו להתמקד בדגמים חזקים יותר, שהם ככל הנראה גם רווחיים יותר.

כתוצאה מכך, לגיימרים רבים יש ציפייה רבה מן ה-RX 6500XT בתקווה שהוא יעניק להם פתרון הולם ויאפשר לבנות מחשב גיימינג זול יחסית שיריץ, גם אם ברמה סבירה, משחקים חדשים וישנים כאחד. האם ה-RX 6500XT יעמוד במשימה? לקחנו לסיקור את גרסת ה-PULSE של חברת Sapphire ויש לנו כמה מסקנות.

מערכת הבדיקות

מערכת הבדיקות שלנו בנויה על המעבד i5-12400 מסדרת Alder Lake החדשה של אינטל ולצד זיכרון RAM DDR4 בנפח 32GB בתדר 3200Mhz עם CL16. לוח האם במבחני הביצועים היה ה-Prime B660M-A של אסוס (ASUS). ברמת התוכנה, מבחני הביצועים בוצעו על התקנה נקייה של מערכת ההפעלה Windows 10 Pro ויחד עם הדרייבר העדכני ביותר של AMD שהיה זמין בעת ביצוע מבחני הביצועים (גרסה 910.11).

את מבחני הביצועים ערכנו ברזולוציית 1080p מאחר וסביר להניח כי כל מי שירכוש את כרטיס המסך הזה, מתכוון לשחק על מסכי 1080p ולא על מסכי 4K או 1440p. ברמת הגדרות הגרפיקה, בדקנו את רוב המשחקים בהגדרות גבוהות על מנת לבדוק את מירב היכולות של ה-RX 6500XT. בחלק מן המשחקים בחרנו לבדוק בהגדרות בינוניות.

מבחני הביצועים

ברמת מבחני הביצועים, בחרנו את המשחקים Shadow Of The Tomb Raider, Horizon Zero Dawn, Fortnite, Call Of Duty Warzone, Assassin's Creed Valhalla, Assassin's Creed Odyssey וכן גם את Far Cry 5. כפי שניתן לראות בתמונות, הצלחנו להגיע לאזור ה-50-60FPS במרבית המשחקים, כאשר בחלקם היינו צריכים להוריד את הגדרות הגרפיקה להגדרות בינוניות (medium).

התוצאות של מבחני הביצועים מראות כי אפשר לשחק באופן חלק יחסית עם ה-RX 6500XT אך יחד עם זאת אל תצפו לקבל את חווית המשחק החלקה ביותר בהגדרות גבוהות, בעיקר במשחקי AAA חדשים.

צריכת חשמל וטמפרטורה

לאור מבחני הביצועים בדקנו גם מהי צריכת החשמל של כרטיס המסך ומה הן הטמפרטורות שאליהן הוא הגיע. מהמדידות שלנו עולה כי ה-RX 6500XT שמר במאמץ על צריכת חשמל של 120W כפי שמוצהר על ידי Sapphire. באשר לטמפרטורות, הגענו למקסימום של 60 מעלות כאשר המאווררים הגיעו לקצת יותר מ-2,000rpm. מדובר בטמפרטורה נהדרת שנמצאת רחוק מהטווח התקין העליון.

סיכום

לסיכום, ה-RX 6500XT לא מפיק ביצועים של דגמי דגל והוא גם לא מיועד לכך. החסרונות הבולטים שלו הם זיכרון ה-Vram המוגבל ל-4GB בלבד מה שיקשה על הרצת משחקי AAA כבדים וכן גם חוסר תמיכה בתוכנת ReLive של AMD. לא ממש ברור מדוע AMD בחרה שלא לאפשר תמיכה ב-ReLive ב-RX 6500XT.

אם אתם מחפשים כרטיס מסך לגיימינג קל יחסית, ומוכנים להתפשר על הגדרות בינוניות (medium) במשחקים חדשים, ה-RX 6500XT הוא בחירה הגיונית. כמו כן, בניגוד לדגמים רבים אחרים, תג המחיר שלו לא מנופח מידי ועומד על 1,199 ש"ח נכון לרגע כתיבת הכתבה. כמו כן, זמינות המלאי של ה-RX 6500XT גבוה יותר מזו של דגמים אחרים וזה בהחלט מהווה יתרון עבורו ועבור גיימרים הבונים מחשב לגיימינג קל.

לרכישת ה-RX 6500XT PULSE לחצו כאן

מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

Thermalright Frozen Warframe 360

לקחנו את ה-Frozen Warframe מאת Thermalright לסיבוב בדיקה. על מנת שלא יהיה לו משעמם, הצמדנו …

דילוג לתוכן