intel alder lake main
קרדיט: אוהד פאליק

אינטל משיקה את הדור ה-12 של מעבדי ה-Core שלה

אחרי לא מעט שמועות ברשת וחודשים ספורים מאז השקת הדור ה-11 הנקרא Rocket Lake, אינטל משיקה באופן רשמי את הדור ה-12 של המעבדים שלה – הנקרא Alder Lake. לדברי אינטל, מדובר בשינוי הכי גדול במעבדיה זה עשור.

מעבדי Alder Lake הם מעבדי ה-x86 הראשונים שתומכים ב-DDR5, ב-PCIe 5.0 וכן גם מעבדי ה-X86 הראשונים שמבוססים על ארכיטקטורה היברידית (נקראת גם Big.Little), כלומר ארכיטקטורה המשלבת מספר סוגי ליבות. במקרה של Alder Lake, דגמי הדגל כוללים שני סוגי ליבות: ליבות חזקות וגדולות וליבות מוחלשות הנקראות ליבות קטנות/ליבות יעילות.

לדברי אינטל, הליבות היעילות מציגות ביצועים גבוהים במיוחד בהשוואה לדורות הקודמים ובהשוואה לתעשייה. באשר לליבות הקטנות/יעילות/חלשות, לדברי אינטל הן מספקות ביצועים הגבוהים ב-40% מליבות SkyLake באותה צריכת החשמל. נזכיר כי ליבות SkyLake שימשו מעבדים רבים של אינטל בשנים האחרונות.

intel alder lake skus
המעבדים החדשים. קרדיט: אינטל

בשלב זה אינטל משיקה רק את גרסאות ה-K וה-KF של מעבדי Alder Lake כאשר הגרסאות הרגילות אמורות להגיע בהמשך. נזכיר כי גם AMD עשתה מהלך דומה בהשקות של סדרות Ryzen הראשונות. לצד המעבדים החדשים מגיעה גם תושבת LGA 1700 ו-Chipset חדש בשם Z690. שינוי התושבת דורש מתאמי קירור חדשים שאותם ניתן יהיה להשיג בחנויות ודרך היצרניות בקרוב.

מאחר ומדובר בדור מעבדים ראשון התומך ב-DDR5, אינטל בחרה לאפשר תמיכה גם ב-DDR4 ובהתאם ישנם לוחות אם בעלי Chipset Z690 המגיעים עם סלוטים של DDR4 ולא DDR5. הדבר גם הופך את הפלטפורמה החדשה של אינטל לנגישה יותר.

נכון לרגע זה עדיין לא ניתן לחשוף מבחני ביצועים של מעבדי Alder Lake אך על פי דבריה של אינטל ולפי מספר שמועות ברשת ייתכן ומעבדי Alder Lake יצליחו להשתוות למעבדי Zen3 של AMD ואולי אפילו בחלק מן המקרים לעקוף אותם בביצועים. עד כמה זה מדויק? נצטרך לחכות לסיקורים שיגיעו ממש בקרוב.

באשר למחירים, בעוד שאינטל הגדילה את כמות הליבות בכלל המעבדים שלה, היא בחרה שלא להעלות יותר מידי את המחירים בהשוואה לדור הקודם וזאת על מנת להישאר תחרותית אל מול AMD ששינתה לחלוטין את תמחור המעבדים מאז שחזרה לשוק.

לרכישת מעבדים ולוחות אם מהדור ה-12 לחצו כאן

לרכישת זכרונות DDR5 לחצו כאן

מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

nvidia chip

שמועה: NVIDIA תשיק השנה מעבד ראשון למחשבים אישיים

לפני מספר שנים ענקית המחשוב NVIDIA ניסתה לקנות את חברת המעבדים הפופולרית ARM. העסקה אמנם …

דילוג לתוכן