nvidia-geforce-rtx-3060-key-visual-crop-850px
קרדיט: NVIDIA

דרייבר בטא חדש של NVIDIA מבטל את הגבלת הכרייה של ה-RTX 3060

כבר מיום ההשקה של ה-RTX 3060 היה ברור לכולם שזה רק עניין של זמן עד שכורי המטבעות יצליחו לעקוף את המנגנון שחוסם את הכרייה. זמן קצר לאחר ההשקה אף נדהמנו לגלות שההגבלה היא רק למטבע האיט'ריום ולא לכלל המטבעות הפופולריים שנכרים היום בכמויות.

כעת, מספר אתרי חדשות חומרה כמו PC Watch ו-HardwareLuxx מאשרים כי דרייבר בטא חדש של NVIDIA הנקרא 470.05 מבטל לחלוטין את הגבלת הכרייה. בצילומי המסך שהעלו הכתבים לרשת ניתן לראות ביצועי כרייה של כ-41.5MH/s. חשוב לציין כי בעת ההשקה NVIDIA אמרה כי ההגבלה משולבת גם בתוך ה-BIOS של כרטיס המסך מה שהתגלה כלא ממש נכון או לא אפקטיבי.

למזלם של הגיימרים, הדרייבר החדש מבטל את הגבלת הכרייה רק לכרטיס מסך אחד בתוך המערכת. כלומר, אם למישהו יש מערכת כרייה עם מספר כרטיסי RTX 3060 הגבלת הכרייה תבוטל רק על אחד מהם. בשלב זה NVIDIA טרם הוציאה תגובה רשמית בנושא ועל כן לא ברור אם מדובר בבאג או במהלך מכוון.

במידה ומדובר במהלך מכוון סביר להניח שעם השקת דרייבר יציב NVIDIA תגיד כי החסימה הורדה חלקית על מנת לאפשר גם לגיימרים להרוויח כסף מכריית מטבעות תוך שמירה על חוסר הכדאיות לחוות כרייה גדולות.

מדובר בעיתוי מאוד מעניין שכן השמועות אודות RTX 3080Ti צצות שוב ברשת לאחר שהשקתו נדחתה בדקה ה-90. ייתכן ו-NVIDIA לא מתכוונת לחסום את יכולות הכרייה שלו? האם הוא בכלל יושק או שישאר כפרויקט שמעולם לא הגיע לשוק?

לרכישת כרטיסי מסך מסדרת RTX 30 לחצו כאן

מעוניינים במחשב חדש? מוזמנים להתייעץ בקבוצת הפייסבוק שלנו כאן

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

Asrock's X870E Nova

קיבלנו לסקירה את הלוח של Asrock ותודה ליבואן על כך. הלוח הזה הוא הבסיס למערכת …

דילוג לתוכן