התחדשתם עם מחשב בהרכבה אישית מפלונטר, קיבלתם אותו והגעתם לרגע ההפעלה הראשונה. במדריך זה אסקור את השלבים השונים הנדרשים על מנת לנסות למנוע אי הבנות או בעיות אחרות. בחלק השני של הדריך אציג כמה בעיות נפוצות ופתרונן.
המדריך מיועד ללקוחות בלתי מיומנים בחומרה. אם יש ספק כלשהו לגבי רמת המיומנות, מוזמנים לעבור על המדריך הקצר.
- יש להוציא את המחשב מהקרטון. עדיף לפתוח את הקרטון, להפוך אותו כך שהפתח יהיה כלפי הרצפה ואז להרים את הקרטון. יש לשים לב ל"אוזניים" של הידיות: לפעמים הקלקר נתקע בהן.
- כעת, יש לבדוק את המחשב, לוודא שהחומרה בסדר בבדיקה ויז'ואלית כללית — הזכוכיות לא נשברו, הקירור לא התעקם, כרטיס המסך במקומו וכדומה.
- בשלב זה, יש לחבר את המחשב לחשמל, למסך ולשאר הציוד ההיקפי. אם יש כרטיס מסך, יש לחבר את המסך אליו. אם אין כרטיס מסך ויש ליבה גרפית במעבד, ניתן לחבר את המסך ללוח האם ביציאה המתאימה. הרחבנו בהמשך המדריך את השלב הזה.
- יש להפעיל את ספק הכוח על ידי העברת המתג ל-On כפי שמוצג בתמונה כאן.
- לאחר הדלקת המחשב, יש לבדוק שהחומרה שהוזמנה היא מה שהתקבל בתכלס. יש לעבור על רשימת המפרט ולבדוק רכיב-רכיב כדי לוודא שהכל כפי שהוזמן.
- אם מערכת הפעלה הוזמנה והותקנה, אפשר להתחיל להשתמש במחשב. אם בהזמנה לא נכללה מערכת הפעלה, יש להתקין אותה כעת.
- מומלץ לשמור על הקרטון עם הקלקרים לשבועיים הראשונים. אם יש תקלת חומרה כלשהי, חלק מהאחריות על העסקה הוא האפשרות לאסוף את המחשב מבית הלקוח ולתקן את הבעיה. מומלץ לשמור את הקרטון והקלקרים למשך כל תקופת חייו של המחשב.
חיבור המסך לכרטיס המסך
במידה ורכשתם מחשב עם כרטיס מסך של NVIDIA או AMD, חשוב לוודא שחיברתם את המסך אליו ולא ללוח אם. ברוב לוחות האם לשוק הביתי יש יציאת וידאו שמנצלת את הליבה הגרפית במעבד לשם יצירת תצוגה למסך. יש מעבדים ללא ליבה גרפית ובמחשבים כאלו לא ניתן לקבל תצוגה מלוח האם. ייתכן וכן תקבלו תצוגה אבל הביצועים יהיו ירודים.
האזור המסומן בתמונה בירוק הוא האזור בו נמצאים החיבורים השונים של כרטיס המסך שרכשתם עם המחשב, בין אם הוא של NVIDIA ובין אם הוא של AMD. באזור המסומן באדום יימצאו חיבורי התצוגה המקושרים לכרטיס המסך של המעבד. כאמור, במידה ותחברו את המסך לשם תקבלו ביצועים יירודים או שלא תקבלו תצוגה כלל.
לאחר התקנת מערכת ההפעלה מופיע רק כונן C
במידה והתקנתם את מערכת ההפעלה בעצמכם, סביר להניח שהופתעתם לגלות כי אתם רואים רק את כונן מערכת ההפעלה במחשב המסומן באות C ולא רואים את הכונן או הכוננים האחרים. לא מדובר בחומרה פגומה וסביר להניח שהחנות לא שחכה לחבר למחשב את הכונן השני. למעשה, על מנת שהכונן יופיע יש להגדיר אותו במערכת ההפעלה. עקבו אחר המדריך של אדם לב ארי, בסרטון הבא:
אילו דרייברים עלי להתקין?
אם הזמנתם את המחשב עם מערכת הפעלה, המערכת הגיעה עם הדרייברים הנדרשים. מעת לעת יוצאים עידכוני דרייברים, בעיקר של כרטיס המסך. העידכונים יכולים לשפר ביצועים ולתקן בעיות אבטחה ומומלץ להשאר מעודכנים.
במקרה שהתקנתם מערכת הפעלה לבד, בצעו תחילה עדכונים דרך Windows Update. בין שלל העדכונים יגיעו למחשב שלכם עדכוני אבטחה חשובים וגם דרייברים למגוון רכיבים למחשב. לאחר מכן, התקינו את GeForce Experience אם יש לכם כרטיס מסך של NVIDIA או את Adrenalin 2020 אם יש לכם כרטיס מסך של AMD. דרך התוכנות הללו תוכלו לעדכן בקלות ובמהירות את הדרייברים של כרטיס המסך שלכם.
לבסוף, היכנסו אל מנהל ההתקנים. אם יופיע רכיב לא מזוהה ברשימה, בדקו מה השם שלו והתקינו את הדרייבר המתאים מאתר היצרן. אם הרשימה ללא בעיות, סיימתם את הליך התקנת הדרייברים.
מה לשמור על הדיסק הקשיח ומה על כונן ה-SSD?
על מנת לנהל נכון את האחסון במחשב, כדאי לבצע חלוקה נכונה של המסמכים, התוכנות והקבצים השונים בין הכוננים. על כונן ה-SSD אנחנו ממליצים להתקין את מערכת ההפעלה ובהתאם לצורך ולנפח שלו, תוכנות או משחקים שחשוב להם שיידלקו וייטענו מהר. את שאר הדברים כדאי להתקין על הדיסק הקשיח שכן לא מומלץ למלא את כונן ה-SSD עד הסוף. בסופו של יום, לא כל תוכנה או משחק צריכים להיטען בשיא המהירות.
יש לכם שאלה או תקלה?
לכל מקרה של תקלה, בעיה או שאלה נוספת תמיד ליצור קשר עם החנות ממנה רכשתם את המחשב, במקרה של פלונטר פרטי ההתקשרות נמצאים כאן וכמובן שניתן לפנות גם דרך עמוד הפייסבוק. בנוסף לכך, תמיד ניתן לשאול גם בפורומים השונים באינטרנט ובפייסבוק.