asus z490 hero

הכירו את לוחות האם החדשים של אסוס

טאיפיי, טאיוואן – חברת אסוס (ASUS) מכריזה על שורה של לוחות אם המבוססים של צ'יפסט ה-Z490 החדש. לוחות האם החדשים מתוכננים על מנת לאפשר למעבדי הדור העשירי של אינטל (Intel) לפעול במלוא עוצמתם. כל לוחות האם המבוססים על Z490 אידאליים לגיימרים, חובבים ומקצוענים, בזכות שיפורים ושדרוגים שמשיגים מהירויות שעון חסרות תקדים.

המעבדים החדשים של אינטל מציעים שילוב של מספר גבוה של נימים (Threads) יחד עם תדרים גבוהים במיוחד. צ'יפסט ה-Z490 מציע אפשרויות קישוריות חדשניות, לרבות בקר Wi-Fi מובנה, שפע יציאות USB 3.2 מדור 2, זיכרון Intel Optane™ ותמיכת מובנית במערכי RAID. עוד כלולה בלוחות האם טכנולוגיית ASUS OptiMem III המבטיחה תקינות אותות טובה יותר, וטכנולוגיית אוברקלוקינג המשתמשת באלגוריתם קנייני של אסוס כדי לחזות מהירות שעון והגדרות מתח מיטביות עבור לוח האם, מה שמאפשר למשתמשים לדחוף את ביצועי המעבדים לקצה גבול היכולת בלחיצת כפתור.

לוחות האם מסדרת Z490 של ASUS יצטרפו בקרוב ללוחות האם מהסדרות H470, B460 ו-H410 של מותגי ASUS ו-ROG, מה שמספק למשתמשים יותר אפשרויות בהתאם לדרישות והתקציב שלהם. לפרטים נוספים על מערך המוצרים המלא של סדרת ASUS Z490, בקר בדף הנחיתה של ASUS Z490. מדריך עם מפרטים ותמונות לכלל מערך המוצרים של לוחות אם סדרת ASUS Z490 מופיע במדריך הקנייה Edge Up.

ProArt Z490-Creator 10G

ה-ASUS ProArt Z490-Creator 10G מגיע עם כל מה שיוצרים ומפתחים מקצועיים צריכים, ועם תכונות קישוריות נוספות כבונוס. ברמת ה-I/O, הוא כולל שני מחברי Thunderbolt 3 Type-C המופעלים באמצעות בקר Intel 'Titan Ridge' מהדור החדש ביותר – כל אחד מהם תומך במהירויות של עד 40Gbps. חיבור ה-Thunderbolt תומכים גם בעד 12 התקנים בחיבור שרשרת ובאותות וידאו של DisplayPort 1.4. כדי לספק את הצרכים הגרפיים של יוצרי תוכן ואנשי מקצוע בתחום הגרפיקה, ProArt Z490-Creator 10G כולל שלושה חריצי PCIe x16 כדי לאפשר התקנה של עד שלושה כרטיסים גרפיים בטופולוגיית מסלולים של עד x8-x8-x4.

בחלק האחורי, ארבעה מחברי USB 3.2 מדור 2 בתצורת Type-A תומכים במהירויות של עד 10 Gbps, ושתי יציאות USB 3.2 מדור 1 בתצורת Type-A מציעים מהירויות של עד 5 Gbps. יש גם בקר Ethernet של מהירות 2.5 Gb וכרטיס Ethernet במהירות 10 Gb לביצועי רשת מהירים במיוחד.

ROG Maximus XII Apex

ה-ROG Maximus XII Apex בנוי מלוח PCB בן שש שכבות המותאם לאוברקלוקינג, והוא חולק את אותו עיצוב של 16 שלבי חשמל במצב Teaming שיש ב-Maximus XII Extreme, עם צלעות קירור ענקיות הממוקמות מעל רכיבי האלקטרוניקה על מנת להבטיח שמירה על קור. כדי לעזור לספק את החשמל הנחוץ למעבדי הדור העשירי של אינטל, ה-Maximus XII Apex כולל שני מחברי חשמל של שמונה פינים בפינה השמאלית העליונה כדי להוסיף על מחבר ה-ATX הסטנדרטי של 24 פינים. הוא כולל גם את ASUS OptiMem III.

בחלקו העליון של לוח האם קיימים מספר מחברי מאווררים המתאימים גם לכאלו הצורכים זרם גבוה. בנוסף, ישנם מחברי בקר וחיישנים לקירור נוזלי. נקודות מדידת מתח של ROG Probelt נמצאות בצד הימני של לוח האם, לצד ארבעה מתגי DIP כדי לשלוט ברצף האתחול של מערך האוברקלוקינג. רכזת הבקרה המובנית כוללת את צג ה-LED לקוד POST ואת לחצן Start (התחל) ואת לחצן FlexKey שניתן למפות לפי העדפה.

ROG Maximus XII Extreme

ROG Maximus XII Extreme נמצא בראש מערך המוצרים של סדרת Z490, והוא מיועד למשתמשים הבונים מחשב בהתאמה אישית עם מעבד מתקדם, עם כרטיס מסך מתקדם או מערך כרטיסי מסך, אחסון מהיר וציוד היקפי. ה-ROG Maximus XII Extreme מגיע עם מערך מייצבי מתח מן השורה הראשונה במטרה לספק חשמל כמה שיותר יציב למעבד. רפידות תרמיות מוליכות במיוחד מובילות חום מה-VRM ואל מערך מסיבי של צלעות קירור. לוח אלומיניום מוצק מספק קירור נוסף ומפזר את החום מכונני האחסון מסוג NVMe. ה-Maximus XII Extreme משתמש גם בטכנולוגיית ASUS OptiMem III ובטופולוגיית השרשור שלה כדי לשפר את תקינות האותות.

Maximus XII Extreme מספק למשתמשים הבונים את המחשב שלהם בעצמם להגיע לתדר זיכרון של 4800MHz ומעלה, מה שמאפשר להם לגלות את הגבולות העליונים של אוברקלוקינג. הוא כולל תאימות מובנית ליותר מ-80% זיכרונות DDR4 של 4600MHz וצג LED מובנה המציג Post Code לצד הלחצנים Power-on (הפעלה), Retry (ניסיון חוזר) ו-Safe Boot (אתחול בטוח).

ארבעה חריצי M.2 מאפשרים בניית מחשב עם אחסון מהיר וגמיש, כששניים מהם ממוקמים מתחת למגן ולקירור באמצע לוח האם ושניים נוספים נמצאים בלוח ה-DIMM.2 עם צלעות קירור צמודות, כדי להבטיח ביצועי אחסון מתמשכים ומהימנים.

ב-ROG Maximus XII Extreme קיים מערך של יציאות USB, לרבות יציאת USB 3.2 מהדור הבא 2×2 בתצורת Type-C® המסוגל להגיע למהירויות של עד 20Gbps. שלוש יציאות USB 3.2 נוספות מדור 2 – אחת בתצורת Type-C ושתיים בתצורת Type-A – מספקות מהירות של עד 10Gbps. חיבורים קוויים מגיעים דרך בקר Intel Ethernet I225-V המספק קישוריות Ethernet במהירות 2.5Gb ובקר Marvell® של 10GbE. מי שמעדיפים פתרון ללא חוטים יכולים להשתמש בקישוריות של WiFi 6 ו-Bluetooth® 5.1.

Maximus XII Extreme כולל כרטיס ThunderboltEX 3-TR משולב, כרטיס הרחבה של Thunderbolt™ 3 באישור Intel המספק מהירויות דו-כיווניות של עד 40Gbps דרך כבל אחד. בנוסף, ראש Thunderbolt 3 משולב יכול לתמוך בעד שישה מכשירים בשרשרת ולספק הספק של עד 100 ואט כדי לטעון מכשירים במהירות.

ROG MAXIMUS XII FORMULA-3D-1
ה-ROG Maximus XII Formula. קרדיט: ASUS

ROG Maximus XII Formula

ROG Maximus XII Formula הוא התשתית האידאלית למחשבים עם מערכת קירור נוזלית. רכיב ה-VRM שלו כולל בלוק מים מסוג CrossChill אשר תוכנן בשיתוף פעולה עם EK Water Blocks. צלעות הקירור ההיברידיות מדגם CrossChill EK III מסוגלות להשיג קירור של עד 50°C לעומת עיצובי קירור סטנדרטיים באמצעות אוויר.

צג LED לקוד POST ולחצנים ייעודיים להפעלה ואיפוס נמצאים בפינה הימנית העליונה של הלוח. שני חריצי M.2 ממוקמים מתחת לצלעות הקירור בחלק הקדמי של הלוח, וחריץ נוסף נמצא בחלק האחורי – וניתן להגדיר את כולם במערך RAID כדי להשיג ביצועי אחסון מקביל מרביים.

בנוסף, ה-Maximus XII Formula כולל קישוריות Ethernet של 10Gb ו-2.5Gb, כמו גם קישוריות Wi-Fi 6 ו-Bluetooth 5.1. יש גם מספר יציאות USB לחיבור ציוד היקפי. משתמשים יכולים ליהנות מקירור מבוסס AI וכן מעבודה ברשת מבוססת AI באמצעות טכנולוגיית GameFirst VI.

ROG Maximus XII HeroWi-Fi)

ה-ROG Maximus XII Hero (יWi-Fi) מספק ביצועים מאוזנים, והוא מוכן ומזומן לדרישות של מעבדי הדור העשירי של אינטל. הדגם הזה תומך בעד שלושה התקני אחסון מסוג NVMe שכולם מקוררים באמצעות צלעות קירור ייעודיות. לוח זה כולל גם מתאם Intel Wi-Fi 6 ושתי יציאות Ethernet, כשאחת מהן מספקת מהירויות של עד 5Gbps. משתמשים יכולים להשתמש באוברקלוקינג מבוסס AI כדי ליהנות מההגדרות הטובות ביותר לתדרים ולמתח בלחיצת כפתור. לצד זאת, פריסת המסלולים של ASUS OptiMem III המאפשרת מתחי זיכרון גבוהים יותר והשהיה נמוכה יותר.

ROG STRIX Z490 E-GAMING_02
ה-Asus ROG STRIX Z490-E. קרדיט: ASUS

ROG Strix Z490-E ו-Z490-F Gaming

Strix Z490-E Gaming כולל 14+2 פאזות חשמל, וה-Strix Z490-F Gaming כולל 12+2 פאזות חשמל, ולכן שני הדגמים מוכנים לאוברקלוקינג למעבדי הדור העשירי החדשים של אינטל. שני לוחות האם האלה כוללים צלעות קירור עם צינור חום מוטמע המקריים את מייצבי המתח, וכן צלעות קירור משניות המקררות את ערכת השבבים Z490. לוחות ה-PCB שלהם כוללים שש שכבות ומחברי חשמל נוספים של ProCool II. ה-Strix Z490-E Gaming כולל מאוורר אופציונלי שניתן לצרף לצלעות הקירור של ה-VRM כדי להשיג יכולות קירור טובות יותר במהלך ביצוע אוברקלוקינג. ארבעה חריצי DIMM כוללים טופולוגיה של שרשור כדי לממש את פוטנציאל התדר המרבי, והם מאפשרים ל-RAM להגיע לתדרים של 4600MHz ומעלה.

בקרי Intel I225-V מספקים מהירויות Ethernet בסיסיות של עד 2.5 Gbps. ה-Strix Z490-E Gaming כולל קישוריות מובנית של WiFi 6 ו-Bluetooth, ו-Strix Z490-F Gaming כולל חריץ M.2 E-key למודול Wi-Fi אופציונלי. שני חריצי M.2 זמינים לכונני NVMe SSD, והחריצים האלה נמצאים מתחת לצלעות קירור כדי להבטיח ביצועים עקביים. מערך מקיף של יציאות USB מצוי בלוח האחורי של שני לוחות האם, כש-Strix Z490-E Gaming כולל מחבר USB 3.2 מדור 2 מסוג Type-C® בלוח הקדמי. קישוריות Thunderbolt™ 3 מהירה במיוחד זמינה גם היא באמצעות כרטיס ThunderboltEX 3-TR האופציונלי.

ROG Strix Z490-A Gaming

הROG Strix Z490-A Gaming ממש מרהיב, בזכות הגימור הלבן המרשים שלו ושורות פסי ה-LED שלו בצבעי RGB. מבחינת מפרט, הוא דומה ל-Strix Z490-H, למעט הבדלים קלים ביציאות ה-USB האחוריות, וכן הזמינות של מחבר USB Type-C בלוח האחורי.

ROG Strix Z490-H Gaming

ה-ROG Strix Z490-H Gaming כולל צלעות קירור גדולות המכסות את ערכת השבבים ואת 12+2 פאזות החשמל במצב של ה-VRM. חריצי הזיכרון שלו תומכים בזכרונות DDR4 המגיעים עד לתדר של 4600MHz. שלושת חריצי ה-PCIe העיקריים של לוח האם מחוזקים באמצעות ASUS SafeSlot כדי להשיג עמידות משופרת למקרה שמשתמשים יצטרכו להזיז או להעביר את המערכת שלהם כשמותקנים בה כרטיס גרפי או כרטיס הרחבה. אחת משני חריצי ה-M.2 שלו כוללת צלעות קירור ייעודיות, וחריץ שלישי של M.2 E-key זמין להתקנת מודול אופציונלי של WiFi 6. הוא כולל גם קישוריות Ethernet במהירות 2.5 Gb.

טכנולוגיות האוברקלוקליג מבוססת ה-AI וטכנולוגיית תעדוף הרשת מבוססת ה-AI מאפשרות למשתמשים לדחוק את הגבולות בכל הנוגע לעיבוד או לביצועי משחקים. אולם קירור אינו בעיה עבור Strix Z490-H Gaming, על ששת מחברי המאווררים שלו, ראש המשאבה הייעודי שלו לקירור AIO וקלט החיישן התרמי שלו. קירור מבוסס AI זמין גם כדי לשמור על רעשי מאוורר סבירים. באופן ויזואלי, משתמשים יכולים להתאים אישית את המחשב שלהם באמצעות Aura Sync והראשים של פסי ה-LED בצבעי RGB.

ROG Strix Z490-G GamingWi-Fi)

ROG Strix Z490-G Gaming י(Wi-Fi) מיועד למחשבי microATX, ולכן הוא כולל תכונות המותאמות למשחקים וקישוריות רחבה. חרף העובדה שהוא קטן משמעותית מאחיו בתצורת ATX, ה-ROG Strix Z490-G Gaming Wi-Fi, הוא עדיין כולל עיצוב של 12+2 פאזות חשמל במצב Teaming וארבעה חריצי DIMM.

קישוריות באה בדמות חיבור Ethernet זריז במיוחד במהירות 2.5Gb וחיבור Wi-Fi 6. שני חריצי PCIe x16 וחריץ PCIe x1 אחד יכולים לטפל בכרטיסי הרחבה, ושני חריצי M.2 זמינים עבור אחסון NVMe במהירות גבוהה. צלעות קירור בחריץ ה-M.2 העיקרי שומרות על כונן ה-SSD קריר כשהוא מטפל בעומסים לאורך זמן.

TUF Gaming Z490-Plus / TUF Gaming Z490-Plus (Wi-Fi)

ה-TUF Gaming Z490-Plus בנוי מ-PCB בן שש שכבות כדי לאפשר פיזור חום טוב יותר ותקינות אותות משופרת, וכן עיצוב של 12+2 שלבי חשמל במצב Teaming עם רכיבי DrMOS. קבלי TUF עם סיבולת גבוהה לחום וקלטי חשמל נוספים מוצקים של ProCool מוסיפים על מעגלי אספקת החשמל הראשיים. יש שני חריצי PCIe x16 זמינים, שאחד מהם כולל את עיצוב ASUS SafeSlot המחוזק במתכת. שני חריצי M.2 זמינים לכונני NVMe SSD, שאחד מהם מכוסה על ידי צלעות קירור כדי למנוע ויסות תרמי.

לוח ה-I/O האחורי כולל יציאות USB 3.2 מדור 2 עם מחברי Type-A ו-Type-C, ובנוסף, הלוח הקדמי כולל ראש מדור 2. ראש Thunderbolt 3 מובנה זמין עכשיו למשתמשים המעוניינים להוסיף כרטיס ThunderboltEX 3-TR. לוח TUF Gaming Z490-Plus הרגיל כולל בקר Intel Gigabit Ethernet עם מעגלי TUF LanGuard שנועד להגן עליו מפריקה אלקטרוסטטית. TUF Gaming Z490-Plus (WiFi) התומך בקישוריות אלחוטית כולל חיבורי WiFi 6 ו-Bluetooth 5.1.

Z490-Plus כולל כרטיס שמע מובנה מדגם Realtek S1200A התומך בווירטואליזציית DTS® Custom של צליל היקפי שניתן להתאים אישית לז'אנרים ספציפיים של משחקים. ניתן להתאים באמצעות Aura Sync את שתי השורות של נוריות ה-LED בצבעי EGB לאורך הצד הימני של הלוח. יש גם שלושה ראשי פסים בלוח, כולל ראש מדור 2, למשתמשים המחפשים אפשרויות התאמה אישית נוספות.

ASUS Prime Z490-A

ה-ASUS Prime Z490-A כולל עיצוב של 12+2 פאזות חשמל במצב Teaming עם מעגלים משולבים של DrMOS, ולוח ה-PCB שלו כולל קירור פאסיבי מעולה. חריצי ה-DIMM יכולים לתמוך בזיכרון מסוג DDR4 המגיע עד לתדר של  4600MHz ולנפח של עד 128GB. שני חריצי ה-M.2 המובנים יכולים לתמוך בכונני אחסון באורך 110 מ"מ. בקר Ethernet של 2.5Gb מגיע כסטנדרט, וניתן להוסיף מודול WiFi תואם CNVi דרך חריץ ה-M.2 E-key. Prime Z490-A כולל גם מחבר ייעודי לכרטיסי הרחבה של Thunderbolt 3.

טכנולוגיית ה-Aura Sync מספקת שפע של אפשרויות להתאמה אישית של תאורה ברכיבי התאורה המשולבים ופסי התאורה המחוברים של ארבעת ראשי ה-LED בצבעי RGB, ששניים מהם הם ראשים ניתנים להגדרה מדור 2. לשמע, Prime Z490-A כולל שבב Realtek S1220A עם יחס אות לרעש של 120-dB, והוא תומך ב-DTS:X® Ultra לשמע תלת-ממדי מדויק למשחקים ולסרטים.

ASUS Prime Z490-P

ה-Prime Z490-P, הוא לוח האם הזול ביותר במשפחת Z490, הוא כולל עיצוב VRM של 10+1 פאזות חשמל במצב Teaming ותמיכה בזיכרון RAM המגיע עד לתדר של 4600MHz. שני חריצי M.2 כלולים עבור כונני NVMe SSD, וכן ארבע יציאות SATA לכוננים קשיחים בקיבולת גדולה יותר. בנוסף, יציאת ה-E-key זמינה לכרטיס WiFi, וראש Thunderbolt 3 זמין לכרטיס הרחבה ThunderboltEX 3-TR.

חריץ PCIe x16 העיקרי מגיע בעיצוב ASUS SafeSlot Core+ המחוזק כדי לקבע כרטיסים גרפיים במקומם. שלושה ראשים של פסי LED בצבעי RGB, ששניים מהם בעלי ארבעה פינים ואחד מהם הוא ראש ניתן להגדרה מדור 2, מספקים תאורה מובנית. לבסוף, המפרט כולל בקר Realtek Gigabit Ethernet ומקודד שמע מסוג ALC887.

ה-Asus ROG Strix Z490-I. קרדיט: ASUS
ה-Asus ROG Strix Z490-I. קרדיט: ASUS

ROG Strix Z490-I Gaming

לוח האם ROG Strix Z490-I Gaming נועד למחשבי mini-ITX והוא בנוי מ-PCB קומפקטי של שמונה שכבות כדי להשיג תקינות אותות ופיזור חום פסיבי, והוא כולל גם VRM של 8+2 פאזות עם קירור פעיל לאוברקלוקינג. חרף גודלו, ה-Strix Z490-I Gaming מאפשר שימוש בשני התקני M.2, וניתן למצוא אותם מתחת לצלעות הקירור כדי להבטיח קירור הולם בתוך המסגרת של מחשבים בעלי שלדה קטנה. בסה"כ 13 יציאות SUB זמינות, כולל שלושה מחברי USB 3.2 מדור 2 מסוג Type-A ומחבר Type-C אחד בלוח האחורי.

ASUS Prime Z490M-Plus

לוח האם הקומפקטי Prime Z490M-Plus מהימן ובמחיר משתלם, והוא ממש סוס עבודה. עיצוב ה-DrMOS של 8+1 פאזות חשמל ב-VRM שלו מציע עוצמה בלתי פוסקת, ואילו צלעות הקירור במעגלי אספקת הכוח מבטיחות אספקת כוח עקבית למעבדי הדור העשירי של אינטל. גם הזיכרון משדרג אותו, עם עיצוב מסלולי ASUS OptiMem שבזכותו תדר הזיכרון מגיע למהירויות של עד 4400MHz. יציאת Intel Gigabit Ethernet כלולה לצד יציאות USB 3.2 מדור 2 בתצורות Type-A ו-Type-C. חמש יציאות SATA מובנות מוכנות לכונני HDD, עם שני חריצי M.2 זמינים להתקני אחסון מסוג NVMe. לוח ה-I/O האחורי כולל יציאות DisplayPort, HDMI™ ו-DVI.

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

nvidia rtx 4090

כל מה שידוע לנו על סדרת RTX50 של NVIDIA

עם ההתקרבות להשקה של סדרת כרטיסי המסך RTX 50 מתחילות לזרום לרשת שמועות והדלפות ממגוון …

דילוג לתוכן