Open hard drive

מספר יצרניות כוננים קשיחים מודות כי הן משתמשות בטכנולוגיה איטית יותר בחלק מהדגמים שלהן

בשנים האחרונות יצרניות הדיסקים הקשיחים עושות מאמצים רבים במטרה להגיע לנפחי אחסון כמה שיותר גבוהים, בקנה מידה של עשרות טרה-בייתים מבלי להגדיל בצורה משמעותית את גודל הכוננים הקשיחים עצמם. לצורך כך, פיתחו החברות השונות מגוון של טכנולוגיות המאפשרות דחיסה גדולה יותר של נתונים ואחת הטכנולוגיות היא Shingled Magnetic Recording הנקראת בקצרה SMR. מדובר בטכנולוגיה חדשה יחסית המאפשרת הגדלה של עד כ-25% בנפח הכוננים.

על הנייר, טכנולוגיית SMR נשמעת מעולה, היא מאפשרת הגדלה של כ-25% בנפח הכונן מבלי להגדיל אותו אך בפועל היא לא טובה למקרים בהם תיהיה כתיבה רבה ותדירה של מידע על הכוננים. כוננים קשיחים המבוססים על טכנולוגיית SMR נוטים להגיע עם מהירויות כתיבה נמוכות יותר מאשר אלו המוצעות בכוננים קשיחים "רגילים" ויתרה מכך, ישנם משתמשים המדווחים על בעיות תאימות בין טכנולוגיית SMR למספר מערכות קבצים כמו ZFS הנחשבת למעולה לשרתים בעלי נפחי אחסון גבוהים.

יצרנית הכוננים הקשיחים Western Digital בחרה להשתמש בטכנולוגיית ה-SMR בחודשים האחרונים בחלק מן כוננים הקשיחים שלה מסדרת RED המיועדת לשרתי NAS. בצעד מוזר ואפילו קצת חשוד, החברה בחרה שלא לעדכן את לקוחותיה ולא לספר כי היא עברה לשימוש בטכנולוגיית ה-SMR שבעוד שיכולה להיות מעולה לחלק מן המשתמשים, היא לא מתאימה כלל לאחרים. ההחלפה המסתורית של Western Digital התגלה בפורום הבינלאומי Reddit והתגובה הרשמית של Western Digital הגיעה כמה ימים אחרי זה לאתר החדשות הפופולרי Tom's Hardware:

"All our WD Red drives are designed meet or exceed the performance requirements and specifications for common small business/home NAS workloads. We work closely with major NAS providers to ensure WD Red HDDs (and SSDs) at all capacities have broad compatibility with host systems. Currently, Western Digital’s WD Red 2TB-6TB drives are device-managed SMR (DMSMR). WD Red 8TB-14TB are CMR-based."

לא רק Western Digital

אחרי שהיינו בטוחים כי הנושא הזה הובהר ונמצא מאחורינו, מתברר כי גם Seagate ו-Toshiba השתמשו בטכנולוגיית SMR מבלי להודיע לצרכנים. חברת Toshiba הודתה כי היא עברה לשימוש בטכנולוגיית ה-SMR בסדרת כונני ה-P300 המיועדת למחשבים שולחניים. המשמעות היא כמובן ביצועים נמוכים יותר בהשוואה לכוננים המשתמשים בטכנולוגיית ה-CMR "הרגילה". חברת Seagate לעומת זאת יצאה הנקייה ביותר בסיפור אך עדיין לא חפה מפשע.

בעוד ש-Seagate ציינה כי היא משתמשת בטכנולוגיית ה-SMR בחלק מן הכוננים הקשיחים שלה משום מה ישנם מספר דגמים שבהם היא לא בחרה לציין זאת. הכוננים הקשיחים של Seagate המשתמשים בטכנולוגיית SMR הם כוננים קשיחים מסדרת Barracuda בנפחים של 2TB, 4TB, 5TB ו-8TB וגם ב-Exos 8TB ובסדרת ה-Archive V2 בנפחים של 6TB ו-8TB.

מה דעתכם על הפרשיה? ספרו לנו בתגובות.

תגובות פייסבוק
מוזמנים להצטרף לערוץ שלנו PlonterTV

אודות טוני מלינקוביץ'

העורך הראשי של האתר ומתכנת בזמני הפנוי.

ממליצים לכם

אינטל משיקה את מעבדי Core Ultra 200 למחשבים נייחים

אינטל (Intel) משיקה באופן רשמי את סדרת המעבדים Core Ultra 200. הסדרה החדשה, שנקראת גם …

דילוג לתוכן