טכנולוגיית ה-USB 4 וגם זיכרונות מסוג DDR5 נמצאים כבר זמן מה בפיתוח וצפויים להציג שיפורים משמעותיים ברוחב הפס ובמהירויות העברת המידע במטרה להתמודד עם כמויות המידע ההולכות וגוברות לצד הצורך בפתרונות אחסון וזיכרון כמה שיותר מהירים.
אימוץ של תקנים חדשים כאלו לא ממש פשוט ועשוי לקחת זמן רב עד שיהפוך לזמין ומשתלם למשתמשים הביתיים. כזכור, לקח לא מעט זמן עד ש-DDR4 הגיע למיינסטרים ונכון להיום עדיין ישנם מחשבים והתקנים המשתמשים ב-USB 2.0.
על מנת שתקנים כאלו יגיעו למיינסטרים ולשוק בכלל, דרוש שיתוף הפעולה הדוק בין יוצרי התקנים לבין יצרניות המעבדים אינטל ו-AMD שכן אם לא התמיכה של המעבדים ולוחות האם, התקנים השונים לא שווים יותר מידי. למזלנו, במסגרת התחרות שבין אינטל ל-AMD השתיים אכן מנסות להקדים אחת את השנייה בכל הקשור לאימוץ של תקנים חדשים והן עושות מאמצים רבים במטרה לתמוך בתקנים חדשים.
בעוד שאינטל "תקועה" עם PCIe 3.0, נראה כי AMD כבר אימצה את תקן PCIe 4.0 בפלטפורמות המחשבים הנייחים והשרתים. כעת, הדלפה חדשה חושפת כי AMD תשיק מעבדים שיתמכו ב-USB 4 וב-DDR5 כבר בשנת 2022. התמיכה בתקנים החדשים תגיע ככל הנראה עם ארכיטקטורת Zen4 שאגב תיוצר ככל הנראה בתהליך הייצור החדשני 5nm במפעליה של TSMC.
התמיכה ב-DDR5 עשויה לאלץ את AMD להשיק תושבת חדשה מה שמעלה שאלה משמעותית אודות התושבת הבאה של AMD, זו ש-AMD צפויה להשיק ב-2021. לפי מפות הדרכים תושבת AM4 תישאר עד 2020, כלומר עד השנה הזו מה שאומר כי שנה הבאה צפויה החברה להשיק תושבת חדשה אך לאור ההדלפה החדשה ייתכן והיא תאלץ להחליף תושבת פעם נוספת ב-2022. תוחלת חיים של שנה אחת בלבד לתושבת יהיה מהלך מוזר שיגרור אחריו לא מעט ביקורות ועל כן ההסבר ההגיוני היחידי הוא הארכת חיי התושבת הקיימת (AM4) בשנה עם ריפרש כלשהו ל-Zen3.
עוד חשוב לציין כי ייתכן ואינטל תצליח להקדים את AMD ולאמץ שורה של תקנים חדשים כבר ב-2021 עם ארכיטקטורת Alder Lake אך בשלב זה טרם נחשף מידע משמעותי אודות התוכניות של אינטל לשנים הקרובות.
מה דעתכם? האם DDR5 ו-USB 4 חשובים או מיותרים? ספרו לנו בתגובות.